Patatesli Ay Çöreği
3 su bardağı un
3 orta boy patates
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 çay kaşığı tuz
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:Bir avuç kadar ay çekirdeği
Hazırlanışı
1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm. çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve çekirdekler serpiştirilip orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.Ben pekmez kullanmadım ama ek fikir olarak paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun.SELAMETLE...
pahaçalar çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.mutlu seneler.
YanıtlaSilMmmmmm, nefis. Eline sağlık
YanıtlaSileminim çok lezizlerdir, elinize sağlık. Mutlu yıllar. :)
YanıtlaSilPatatesi öyle severim ki!
YanıtlaSilAy çöreği denince aklıma gelen ilk harç da o olur haliyle.Üzerlerindeki çekirdekler de ayrı bir nefaset katmış.Ellerine,gönlüne sağlık..
CANIM ELLERİNE SAĞLIK.PATATESLİ YA BENİM İÇİN BİTMİŞTİR.BAYILASI BİR LEZZET ÇAYIMIN YANINDA.SEVGİLER...
YanıtlaSil