Krem Şantili Kayısı Dolması
- Yarım kg. kuru kayısı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (Krem şanti için)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Hazırlanışı;
Krem şanti için bir su bardağı sütü karıştırıp krem şantiyi hazırlayın. Ayrı bir tencerede kayısıları bir bardak şeker ve üzerini geçinceye kadar su koyup hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan kayısıları süzüp soğuduktan sonra, kesik yerlerini açıp krem şantiyi doldurup cevize batırıp servis tabağına dizin.
Bunu antep fıstığı, fındık, hindistan cevizi vs. gibi şeylerle de yapabilirsiniz. Esen kalın...
Afiyet olsun...
Bayılırım ben bu tatlıya
YanıtlaSilHep kaymaklı olnı yedim bugüne dek.
Krem şanti ile de denemek lazım.
Ellerinize sağlık.
Çok sevgilerimle.