Övmek ve övülmek Allaha mahsustur.Diyerek nacizane hazırladığımız yemekleri sizlerle paylaşmak istedim ramazan'ın bu son arefesinde,umarım gönlünüze ve midenize hitap etmiştir.Selametle...
Soframızdakiler;
Sebzeli Mercimek Çorbası (Kıtır Ekmekli)
Milföylü Baget
Fırın Makarna
Bezelye Yemeği
Mevsim Salata
Yoğurt
FIRINDA MAKARNA
- Yarım paket fırın makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı beyaz penir(yada damak zevkinize göre farklı bir peynirde olabilir)
- Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe göre çeşitli baharatlar
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle makarnayı haşlayın.Makarna haşlanırken ayrı bir kapta kaşar hariç kalan malzemeleri karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın.Makarna haşlandıktan sonra hazırladığınız sosla karıştırın.daha sonra tepsiye döküp üzerine kaşar rendesi serpip fırında pişirin
- NOT:Ben davul fırında pişirdiğim için derece yazmadım,sizler dereceli fırında pişirirseniz 180 derece yeterli...Afiyet olsun...Selametle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder