Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal
Süsleme için
Çekilmiş ceviz içi,
Tarçın, nar taneleri
Hazırlanışı
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun.SELAMETLE...
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Allah kabul etsin.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık arkadaşım.enfes görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler.
ellerine sağlık harika olmuş bereketiniz bol olsun canım
YanıtlaSilAllah babul etsin.Harika grünüyor:)
YanıtlaSilsayfanızı çok beyendim ,aşure çok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık allah seneyede yapmayı ve afiyetle yemeği nasip etsin ...
YanıtlaSilmerhaba reyhan:)
YanıtlaSilziyaretin için teşekkür ederim. sende yenisin sanırım. bloğun hayırlı olur inşallah.
aşure hep yapmak istediğim bir ikram ama bir türlü nasip olmadı. İnşallah yenisine erdirede Rabbim nasip olsun.
bu arada teşekkür ederim duan içinde Allah razı olsun inşallah...
yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle Selametle:)
Ben bu sene hiç aşure yiyemedim :( Yani başkalarınınkini yedim de anneminkini yiyemedim :) Çok canım çekti ya. Pek de güzel olmuş. Bizim burlarda pekmezde katıyorlar içine. Hem rengini hem tadını etkiliyor tabi. Genelde bakıyorum hiç pekmez yok..
YanıtlaSilŞu tabak benim olaydı! yiyeydim bende ::)) Aaah ah..
Ellerine sağlık canım..
Çok severim aşüreyi bu da harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Allah kabul etsin..
Sevgili arkadaşlar PEMBE DÜŞBAHÇEMİZ 'in etkinlikleri ''baştan çıkaran lezzetler'' ile kaldığı yerden devam ediyor...
YanıtlaSilGerek görüntüsü gerek sunumu ile sizi mutlu eden baştan çıkartan lezzetleri bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz....
Bunun için yapmanız gerekenler:
5 ocak & 5 şubat tarihleri arasında içeriği tatlı olan kek,kurabiye,pasta, sütlü ve şerbetli tatlılarınızı blogunuz varsa blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini...
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını,fotosunu ve yaşadığınız şehiri pembedusbahcesi@gmail.com adresine bekliyoruz...