3 Ocak 2011 Pazartesi

AŞURE






Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal

Süsleme için
Çekilmiş ceviz içi, 
Tarçın, nar taneleri


Hazırlanışı
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.                                    

Afiyet Olsun.SELAMETLE...

10 yorum:

  1. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Allah kabul etsin.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık arkadaşım.enfes görünüyor.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık harika olmuş bereketiniz bol olsun canım

    YanıtlaSil
  4. Allah babul etsin.Harika grünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. sayfanızı çok beyendim ,aşure çok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık allah seneyede yapmayı ve afiyetle yemeği nasip etsin ...

    YanıtlaSil
  7. merhaba reyhan:)

    ziyaretin için teşekkür ederim. sende yenisin sanırım. bloğun hayırlı olur inşallah.

    aşure hep yapmak istediğim bir ikram ama bir türlü nasip olmadı. İnşallah yenisine erdirede Rabbim nasip olsun.

    bu arada teşekkür ederim duan içinde Allah razı olsun inşallah...

    yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle Selametle:)

    YanıtlaSil
  8. Ben bu sene hiç aşure yiyemedim :( Yani başkalarınınkini yedim de anneminkini yiyemedim :) Çok canım çekti ya. Pek de güzel olmuş. Bizim burlarda pekmezde katıyorlar içine. Hem rengini hem tadını etkiliyor tabi. Genelde bakıyorum hiç pekmez yok..
    Şu tabak benim olaydı! yiyeydim bende ::)) Aaah ah..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Çok severim aşüreyi bu da harika görünüyor.
    Ellerinize sağlık Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili arkadaşlar PEMBE DÜŞBAHÇEMİZ 'in etkinlikleri ''baştan çıkaran lezzetler'' ile kaldığı yerden devam ediyor...

    Gerek görüntüsü gerek sunumu ile sizi mutlu eden baştan çıkartan lezzetleri bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz....


    Bunun için yapmanız gerekenler:
    5 ocak & 5 şubat tarihleri arasında içeriği tatlı olan kek,kurabiye,pasta, sütlü ve şerbetli tatlılarınızı blogunuz varsa blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini...
    Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını,fotosunu ve yaşadığınız şehiri pembedusbahcesi@gmail.com adresine bekliyoruz...

    YanıtlaSil