18 Ocak 2011 Salı

Cevizli Kabak Tatlısı


Malzemeler

1 kilo bal kabağı 
2 su bardağı şeker

Üzeri için

1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı

Öncelikle soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları geniş bir  tencereye alıp üzerini geçecek miktarda su ilave edip 2 su bardağı şekeride ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.Kabaklar piştikten sonra tencerede kalan şerbetiyle birlikte istediğiniz herhangi bir tepsiye yada borcama koyup üzerine kırılmış ceviz serpip fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.Bal kabağına lezzet veren ceviz fırında da pişince daha bir lezzet veriyo ben genelde hep böyle yaparım.
Kış günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan bal kabağı benim favori tatlılarımdan bir tanesidir.
Afiyet Olsun. SELAMETLE...



4 yorum:

  1. Nasıl canım çekti şimdi. Haftasonu alıp almamak arasında gidip geldim. Şimdi bu güzel görüntü karşısında... Bir de cevizler kavrulmuş. Oldu mu ya şimdi:))

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretiniz için çok teşekkürler. Çok memnun oldum.
    Tatlıda harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Cam ürünleri konuşmuş fotoğraflarda... Şeffafın doğallığıyla cezbetmek istediniz heralde... :)

    YanıtlaSil
  4. Canım görüntü süper elelrine sağlık...

    YanıtlaSil