Malzemeler
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı şeker
Üzeri için
1 su bardağı ceviz
Hazırlanışı
Öncelikle soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek miktarda su ilave edip 2 su bardağı şekeride ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.Kabaklar piştikten sonra tencerede kalan şerbetiyle birlikte istediğiniz herhangi bir tepsiye yada borcama koyup üzerine kırılmış ceviz serpip fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.Bal kabağına lezzet veren ceviz fırında da pişince daha bir lezzet veriyo ben genelde hep böyle yaparım.
Kış günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan bal kabağı benim favori tatlılarımdan bir tanesidir.
Afiyet Olsun. SELAMETLE...
Nasıl canım çekti şimdi. Haftasonu alıp almamak arasında gidip geldim. Şimdi bu güzel görüntü karşısında... Bir de cevizler kavrulmuş. Oldu mu ya şimdi:))
YanıtlaSilZiyaretiniz için çok teşekkürler. Çok memnun oldum.
YanıtlaSilTatlıda harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Cam ürünleri konuşmuş fotoğraflarda... Şeffafın doğallığıyla cezbetmek istediniz heralde... :)
YanıtlaSilCanım görüntü süper elelrine sağlık...
YanıtlaSil