2 Ocak 2011 Pazar

Patatesli Ay Çöreği

Patatesli Ay Çöreği





Malzemeler
3 su bardağı un
3 orta boy patates
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 çay kaşığı tuz
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Üzeri için:Bir avuç kadar ay çekirdeği

Hazırlanışı
1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm. çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve çekirdekler serpiştirilip orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.Ben pekmez kullanmadım ama ek fikir olarak paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun.SELAMETLE...


5 yorum:

  1. pahaçalar çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.mutlu seneler.

    YanıtlaSil
  2. Mmmmmm, nefis. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. eminim çok lezizlerdir, elinize sağlık. Mutlu yıllar. :)

    YanıtlaSil
  4. Patatesi öyle severim ki!
    Ay çöreği denince aklıma gelen ilk harç da o olur haliyle.Üzerlerindeki çekirdekler de ayrı bir nefaset katmış.Ellerine,gönlüne sağlık..

    YanıtlaSil
  5. CANIM ELLERİNE SAĞLIK.PATATESLİ YA BENİM İÇİN BİTMİŞTİR.BAYILASI BİR LEZZET ÇAYIMIN YANINDA.SEVGİLER...

    YanıtlaSil