26 Nisan 2011 Salı

Tarçınlı Cevizli Kek


Malzemeler


3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Hazırlanışı


Her kekde olduğu gibi bu kekteki malzemeleride oda sıcaklığına getirin.Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın daha sonra sırasıyla yoğurt,sıvı yağ,ceviz içi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak tarçın ve unuda ekleyip çırpdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

Ben tart kalıbımla yaptım ama siz isteğiniz gibi fırın tepsisinde bile yapabilirsiniz.Tarçının o nefis kokusu cevizle buluşunca harike bir lezzet oluyo,bu enfes keki ısrarla denemenizi tavsiye ediyorum.SELAMETLE...

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. nasıl canım çekti.ellerine sağlık.arika olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Reyhan hanim elinize saglık. Bu kekden benim arkadaşım yapmıştı harika kokusu ve tadı var.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu keki denemeliyim. Haftasonu kek yapmaya kalkistim bir tarif buldum denedim hic güzel olmadi :/ Onda ne süt vardi ne yogurt süphelenmistim zaten...
    Sizin tarifi denesem iyi olur ilk firsatta cok güzel gözüküyor, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Ya şu unu da yazsak aşırı tereddütlü olduğum için unu kattikca katiyorum :)

    YanıtlaSil