1 Eylül 2010 Çarşamba

Kıymalı Kol Böreği



Kıymalı Kol Böreği

  • 300 gr kıyma
  • 6 adet yufka
  • 2 adet orta boy soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • Çörek otu ve susam

İçi için;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)


Hazırlanışı;
Soğanları tavada pembeleşinceye kadar kavurun, üzerin ekıymayı ekleyin. Kıyma da kavrulduktan sonra kalan mazlemeyi ekleyip ocaktan alın.
Yufkaları tezgaha serin. İçi için hazırlamış olduğumuz malzemeleri sürün.İlk yufkaya kıymalı harçtan biraz ekleyip rulo şekli verip tepsinin ortasına gül şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, ortadaki yufkanın etrafına sararak bütün yufkaları bu şekilde bitirin. Kalan içten böreğin üzerine yumurta sarısını da ekleyerek sürüp, çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Güzel yorumun için teşekkür ederim canım. börek muhteşem duruyor. ellerine sağlık:) sevgiler

    YanıtlaSil